Fireveis Opteron fra HP

HP har hittil ligget litt bak både SUN og IBM i satsingen på Opteron-systemer og AMD64, som først fikk en kald mottakelse fra selskapet som uviklet Itanium-prosessoren, som også er 64-bits, sammen med Intel. Nå ser det derimot ut som om HP har gjort helomvending, og vil være størst på Opteron.

Når HP i dag lanserer ProLiant DL585, en 4 U stor server med fire Opteron 848-prosessorer på 2,2 GHz og kapasitet for nesten utrolige 64 GB minne, vil det være tydelig for alle - inkludert Intel - at en av verdens største serverprodusenter legger hele vekten sin bak AMDs x86-64-arkitektur.

Serveren er en tenkt som en Opteron-versjon av ProLiant DL580, som er basert på Intels Xeon-prosessor, og mye tyder på at det er press fra kundene som til slutt gjorde at HP følte seg tvunget til å satse mer på Opteron-proesssoren, et press som for øvrig også Dell har begynt å merke.

Hewlett Packards ProLiant DL585 vil i følge Computerworld føre til at flere dører vil åpnes for Opteron-plattformen i "enterprise"-markedet, der behovet for slike mastodont-maskiner er størst, som godt kan skape problemer for Intels dyrere server-prosessorer.

Les mer om HP ProLiant DL585 på HPs produktsider.

Maskinen er derimot ikke den første kommersielt tilgjengelige 4-veis Opteron-maskinen. For en knapp måned siden lanserte nemlig Appro en 4-veis Opteron-server på 1 U med støtte for 32 GB minne.

(Kilder: The Register, ZDNet, Computerworld, HP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen