Firekjerneprosessorer nærmer seg

Utviklingen i mobilteknologien raser av gårde om dagen, og vi ser i disse dager tegn til at de første mobiltelefonene med tokjerneprosessorer nærmer seg markedet. Selskapet Nvidia som står bak disse prosessorene til Android-telefoner, med navnet Tegra 2, hviler ikke på laurbærene selv om deres siste kraftprosessor nettopp ser ut til å være ferdig.

Selskapet har nå kommet med en melding om at deres neste prosessor Tegra 3, straks er ferdig og at Tegra 4 allerede er under utvikling. Direktør i Nvidia, Jen-Hsun Huang, sier at det skal komme en ny Tegra-prosessor hvert år. Han forteller også at tokjerneprosessorer kommer til å være standard i 2011, mens firekjerneprosessorer kommer i nær framtid.

Nær framtid kan jo bety som mangt, men det ser etter alle øremerker ut til at Nvidia vil være helt i spissen av utviklingen. Dette kan da bety at vi på denne tiden neste år kan være vitne til de første mobiltelefonene med firekjerneprosessorer. Vi får bare håpe at batteriteknologien kan følge opp på samme måte.

Enten man liker det eller ikke er det liten tvil om at utviklingen går en rasende fart, så det er bare å holde seg fast fordi teknologitoget ser ikke ut til å sette på bremsene med det første.

Les også: Playstation-telefonen filmet i Hellas
Les også: LG Star i ny video
Les også: Ryktene om nye Xperia stabler seg opp

Kilde: (nvidia via androidandme)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen