Test

Firekjerneduell


Det begynner å bli en stund siden AMD var det foretrukne valg for entusiastene. Likevel er det ikke lengre enn to år siden at de fleste entusiaster valgte en AMD Athlon-prosessor.

Til tross for den høye stjernen blant entusiastene, fikk AMD aldri noen virkelig stor markedsandel. Grunnen til dette er nok at Intel var rimelig enerådende før AMD Athlon kom på markedet. Dermed skulle en rekke PC-produsenter og ikke minst mannen i gata overbevises om at AMD Athlon var godsaker. Innen det skjedde hadde Intel tatt tilbake tronen og slik er det den dag i dag.

AMD leverer dyprøde tall, aksjekursen synker og ansatte blir sagt opp. Hector Ruiz har lovet å ta AMD tilbake på plussiden i løpet av 2. halvdel 2008. En ting er sikkert, produktene som AMD leverer i den nærmeste tiden fremover nå er rimelig kritiske for hvordan det skal gå med AMD.

Den freskeste prosessoren på forbrukermarkedet fra AMD kommer fra Phenom 9000-serien, nærmere bestemt Phenom 9850 BE. Vi tar en titt på den nye frekkasen og sjekker om det er noen grunn til å investere i AMD-aksjer eller om man bør selge seg ut fort som fy.

Fra motsatt side, nemlig Intel, henter vi inn Core 2 Quad Q9300. Dette er en av de tregere firekjernevariantene fra Intel, men ligger likevel på samme frekvens som AMDs variant, samtidig som prisnivået er omtrent likt.

Takk til AMD som sendte oss Phenom 9850 BE til test og Intel som sendte oss Core 2 Quad Q9300 til test.

AMD Phenom 9850 Black Edition

Intel Core 2 Quad Q9300

AMD Phenom 9850 Black Edition   Les mer »

Intel Core 2 Quad Q9300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen