Firefox vokser

Mozilla har gjort mye riktig med nettleseren Firefox, og dette har tydeligvis surfere verden over fått med seg. Nylig passerte de 20 prosent i markedsandel, og spiser seg stadig innpå markedsleder Internet Explorer.

Spiser fra Microsoft
Ved å måle hvilke nettlesere som benyttes på forskjellige nettsider hver eneste dag, har selskapet Netapplications laget statistikk på hvem som benytter hva. Nå klatrer altså Firefox i ganske hurtig tempo, mens Microsoft med sin Internet Explorer for første gang havner under 70 prosent i markedsandel.

Dette er en historisk bunnmåling for Microsoft, som frem til nå har vært fullstendig dominerende på markedet for nettlesere.

Ny alfaversjon
Samtidig ble det også kjent i dag at det første prøveversjonen av Firefox 3.1 er klar for nedlasting. De vågelystne kan finne versjonen her, og vi har tatt den for en liten prøvekjøring og det virker ikke som det er noen store problemer med versjonen.

De fleste nyvinningene i nettleseren vil ikke være spesielt synnlige for den vanlige bruker, men webutviklere har fått noen nye verktøy, og så har Firefox endret og optimalisert måten fanene behandles på.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen