Firefox til mobilen er på vei

Mozilla, organisasjonen bak den populære nettleseren Firefox, er i ferd med å utvikle en utgave av nettleseren til mobiltelefoner. Ifølge Mozilla-utvikler Mike Scrhoepfer skal den nye mobilnettleseren se dagens lys en gang til neste år.

- Flere vil ha internett på mobilen

I utviklerens blogg kan man lese at de jobber med å overføre Firefox-opplevelsen og -teknologien til mobile enheter. Noe av grunnen er at stadig flere kobler seg til internett med mobiltelefonen sin, og at trenden viser at dette blir et økende fenomen fremover.

Mozilla ønsker også å gi mobilprodusentene muligheten til å integrere en mobilutgave av Firefox i sine telefoner.

Ifølge Scrhoepfer skal mobilutgaven av Firefox kunne kjøre Firefox-utvidelser, slik som den opprinnelige PC-baserte versjonen kan. Dermed kan nettleseren bygges ut med flere funksjoner.

- Først kraftige nok mobiler nå

Grunnen til at Mozilla mener det nå er på tide å utvikle en egen nettleser til mobiltelefoner er at telefonene først nå har fått kraftig nok maskinvare. Scrhoepfer nevner blant annet at iPhone er et eksempel på en telefon som er kraftig nok.

Noen nøyaktig dato er ikke satt, men Mozilla har ansatt flere utviklere som skal jobbe med den nye nettleseren.

Det skal nevnes at norske Opera har hatt stor suksess med sine mobilnettlesere Opera Mobile og Opera Mini, og at selskapet lenge har levert "hele internett" til mobiltelefoner. I siste utgave av Opera Mini kan man for eksempel se hele nettsider.

(Kilde: Mozillazine.org, Theregister.co.uk )

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen