Firefox tetter sikkerhetshull
Teknofil

Firefox tetter sikkerhetshull

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mange vil oppleve at det tar det sin stund å starte opp nettleseren Firefox i disse dager, men her lønner det seg å være tålmodig. Nettleseren oppgraderes nemlig for å sikre flere sikkerhetshull.

Tetter flere kritiske hull
Teamet bak nettleseren Firefox melder at de har lagt ut en ny sikkerhetsoppdatering. Oppdateringen sendes ut for å tette flere sikkerhetshull i nettleseren. Sikkerhetshullene kan utnyttes for å installere skadelig programvare på din maskin. Firefox-teamet oppfordrer på sin blogg at alle deres brukere legger til den siste oppgraderingen.

- Vi anbefaler på det sterkeste at alle brukere av Firefox oppgraderer med denne siste utgaven. Hvis du allerede har Firefox 3 så vil du motta en automatisk oppdatering de neste 12 til 24 timene. Oppdateringen kan også legges til manuelt ved å velge "Søk etter oppdateringer..." under "Hjelp" i hovedmenyen, skriver Melissa Shapiro på den offisielle bloggen for nettleseren.

Hun bemerker samtidig at det ikke lenger gis støtte for den forrige utgaven av Firefox, Firefox 2. Det er kjent at denne utgaven i dag har flere sikkerhetshull, og det anbefales stekt at brukere oppgraderer til Firefox 3. For å se hvilken utgave du selv har, kan du klikke på "hjelp" i hovedmenyen, deretter klikker du "Om Mozilla Firefox". I vinduet som dukker opp står det hvilken versjon av nettleseren du har installert.


Trojaner skjules som programtillegg
Det er samtidig ikke kun sikkerhetshull som truer nettleseren. I nettleseren har du muligheten til å legge inn tilleggsprogrammer. For det meste er disse nyttige, eller i det minste ikke skadelige. Det gjelder derimot ikke alle. På den norske Firefox-bloggen opplyses det om at det for tiden sirkulerer en tilleggsapplikasjon som er alt annet enn harmløs.

- En trojaner som kalles Trojan.PWS.ChromeInject.A infiserer Firefox og stjeler brukernavn og passord på enkelte nettbanker. Trojaneren kamuflerer seg som et programtillegg. For å vite om du er infisert bør du åpne Verktøy > Utvidelser og velge fanen Programtillegg. Hvis du har et programtillegg som kalles “Basic Example Plugin for Mozilla” bør du slå dette av, skriver Reidar Djupvik på bloggen.

Han anbefaler alle brukere å gå inn på addons.mozilla.org for å laste ned tilleggsprogrammer. Her skal de kunne være sikre på at tilleggene de legger til i nettleseren er til å stole på.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen