Firefox taper terreng

Safari til venstre, Firefox til høyre
Safari til venstre, Firefox til høyre

Ifølge en ny undersøkelse taper Firefox brukere for første gang siden mai 2006. Det er selskapet Net Applications som står bak undersøkelsen.

I desember 2006 hadde Firefox 14 % av nettlesermarkedet, mens i januar 2007 var tallet på 13,7 %. Mange vil nok mene at dette kommer av usikkerheter i statistikken, men skal vi tro selskapet bak undersøkelsen er det et reelt fall.

- Det ser ut til å være et reelt fall, ikke en statistisk uregelmessighet, sier Vincent Vizzaccaro, viseadministrerende direktør for markedsføring og strategiske forhold i Net Applications.

Safari, nettleseren innebygget i Apple OS X (operativsystemet til Mac), er imidlertid i stadig fremgang. I januar 2007 hadde Safari en markedsandel på 4,7 %, mot 4,2 % året før. For et år siden var tallet på 3,1 %.

Dette kan forklares med økt salg av Mac OS X - Apples operativsystem har nå en markedsandel på 6,2 %, mot 5,7 % i desember. Windows XP står imidlertid for hele 85 % av markedet for operativsystemer.

Internet Explorer er fortsatt den desidert mest utbredte nettleseren, med en markedsandel på 79,8 % i januar. Undersøkelsen sier ingenting om andre nettlesere, inkludert Opera.

(Kilde: PC World)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen