Firefox stopper flest svindelforsøk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

En ny test viser at Firefox 2.0 har bedre antiphishing-funksjon enn IE7, det vil si en funksjon som varsler brukeren dersom en nettside prøver på en eller annen form for "svindel".

Selskapet SmartWare har testet de to nettleserne i forhold hvor mange ondsinnede nettsider som blir oppdaget, og konklusjonen er at Firefox 2.0 oppdager flere slike nettsider.

I testen ble det brukt ondsinnede nettsider som er blitt oppdaget av antiphishing-nettverket Phishtank, som drives av OpenDNS.

Resultatet av testen var at IE7 blokkerte kun 2 prosent av de ondsinnede nettsidene dersom brukeren har slått av automatisk sjekking av en nettside. Dersom denne innstillingen er slått på, ble 66 prosent av ondsinnede nettsider blokkert.

Firefox 2.0 blokkerte 79 prosent av ondsinnede nettsider, men 82 prosent dersom innstillingen "Spør Google for hvert nettsted jeg besøker" er slått på.

Testen viser også at Firefox 2.0 blokkerte 243 ondsinnede nettsider som IE7 ikke reagerte på, mens IE7 blokkerte 117 nettsider som Firefox 2.0 ikke reagerte på.

Les hele testrapporten på blog.washingtonpost.com (PDF-fil).

(Kilde: Washington Post Blog)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen