Firefox skal jobbe raskere

Firefox får bedre minnehåndtering

Synderen av minnesluken skal være funnet.

Vi har tidligere testet ut Firefox 5.0, og fant da ut at nettleseren bruker forholdsvis mye minne ved bruk av mange faner samtidig, sammenlignet med andre nettlesere.

Nå har utviklerne fra Mozilla funnet en metode som skal kunne føre til dramatisk redusert minnebruk. Denne metoden går ut på å kjøre en såkalt «garbage collection» oftere, noe som innebærer at Javascript-motoren finner frem deler av minnet som er blitt isolert, og som ikke kan brukes til noe. Metoden går ut på å samle opp det ubrukelige søppelminnet, og frigjøre det.

Problemet ligge altså i Javascript-motoren, noe som nå skal være fikset, og foreløpige resultater skal se lovende ut. Det viser seg at Firefox må bruke 1 MB av minnet om gangen til å holde enkelte objekter oppe, noe som over tid akkumulerer til et høyere forbruk enn hva som er nødvendig. For noen brukere er denne minnesluken merkbar.

Denne fiksen vil trolig ikke dukke opp i neste Firefox-versjon, sannsynligvis ikke før versjon 7.0, fordi versjon 6.0 er allerede nærme betastadiet.

(Kilder: The Inquirer, Mozilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen