Firefox passerer 10%

Dette er første gang Mozilla Firefox har hatt over 10% markedsandel i en større måling. Nettleseren har gått opp med 2,8 prosentpoeng siden forrige måling utført av OneStat. Noe av veksten ser ut til å komme på bekostning av Internet Explorer, som har gått ned 1,2 prosentpoeng siden april. Microsofts nettleser har nå 85,5% av markedet.

Firefox har hele 14,1% av markedet i USA, mens den bare har 4,9% av det britiske markedet. Tallene er basert på to millioner nettbrukere verden rundt. Mens OneStats målinger er positive for den åpne nettleseren, har andre selskaper rapportert nedgang. NetApplications rapporter indikerer at nettleseren har mistet 0,7 prosentpoeng av markedet fra august til september. NetApplications rapporterer også noe lavere tall for nettleseren, med 7,55% av markedet. Internet Explorer har 86,9% i den samme målingen.

Firefox slapp nylig den første av to slippkandidater av Firefox 1.5, mens Microsoft jobber med Internet Explorer 7. En slippdato for denne er enda ikke klar, men man kan regne med at nettleseren vil være ferdig innen Windows Vista kommer på markedet, noe som etter planen skal skje i juli neste år.

Kilder: ZDNet UK (2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen