Firefox kommer til mobilen

Selskapet bak nettleseren jobber nemlig med å utvikle en mobilversjon av Firefox. Dette er en nettleser som i praksis har blitt det eneste vesentlige alternative til Internet Explorer på PC, dersom vi ser på brukertallene.

På mobilen finnes den imidlertid ikke. Riktignok har en gruppe utviklere laget nettleseren Minimo basert på samme kode som Firefox. Allikevel er ikke det snakk om et offisielt Firefox-produkt, skriver Mobil.

Les også:

- Nokia støtter utvikling av Opera-konkurrent
- Superkjapp mobilnettleser
- Kjappere mobilsurfing?

Sent ute

Når selskapet bak nettleseren, Mozilla, nå jobber med versjon 2 av sin kodebase ser de på mobilene som like viktige enheter som datamaskiner. Det skal blant annet bli mulig å bruke dataversjonene av Firefox extensions direkte på mobilen.

En av grunnene til at det har tatt såpass lang tid før de har valgt å satse på en mobilversjon av Firefox har med teknologien å gjøre. Det er først nå mobilene har blitt så avanserte at det ikke lenger er nødvendig å inngå de store teknologiske kompromissene.

Spørsmålet er imidlertid om nettleseren kommer på markedet litt for sent. Ifølge Mozilla-sjef Mike Schroepfer er det nemlig ikke meningen at mobilversjonen av Firefox kommer før i 2009.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen