Firefox får kraftig overhaling

Etter flere forsinkelser er Mozilla endelig klar med lanseringskandidaten til Firefox 4.0. Dersom det ikke blir oppdaget noen store feil i nettleseren, skal versjon 4.0 etter planen lanseres mot slutten av mars.

Store endringer

Firefox 4.0 innebærer flere store nyheter for nettleren. Grensesnittet for en overhaling med blant annet en ny Firefox-knapp øverst i venstre hjørnet, en knapp som skal gi rask tilgang til innstillinger. Videre blir funksjonen for utvidelser og fanefunksjonen forbedret, og nettleseren får nå innebygd mulighet for synkronisering.

Nettleseren får også ny Javascript-motor som skal være betydelig raskere enn tidligere Firefox-versjoner. Vi tok en kjapp test med Sunspider Javascript Benchmark, og fikk resultatet 357 ms, noe som er en klar forbedring fra dagens versjon, men det presiseres at dette ikke er en endelig versjon.

Last ned

Firefox 4.0 kan lastes ned fra mozilla.com, men dette er altså lanseringskandat og ikke en endelig versjon. Brukere som har Firefox 4.0 beta fra før av, vil få lanseringskandidaten automatisk.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen