Firefox får Flash-kontroll


Bilde: Mozilla

Brukere av Firefox 3.5.3 og Firefox 3.0.14, som etter planen skal lanseres i denne uka, skal bli varslet dersom Flash-tilleggsprogrammet ikke er blitt oppdatert.

Den nye funksjonen skal være et del av flere tiltak fra Mozilla som skal sørge for å gjøre nettleseren sikrere. Flash er ganske mye brukt på nettet, og det foreløpig siste sikkerhetshullet i Flash ble oppdaget i juli.

Dersom Firefox-brukere har en Flash-versjon installert som ikke er blitt sikkerhetsoppdatert, vil det dukke opp en melding på skjermen som gjør brukeren oppmerksom på saken, og vedkommende blir oppfordret til å oppdatere Flash. Meldingen skal også ha en lenke til en nettside med en mulighet til å laste ned oppdatering.

Det er en Javascript-kode som brukes til å sjekke hvilken Flash-versjon brukeren har installert. Denne sikkerhetsfunksjonen forutsetter derfor at Javascript er aktivert i nettleseren.

Mozilla skal etter planen i fremtiden legge inn funksjoner som på lignende måte varsler om andre tilleggsprogrammer, dersom disse mangler sikkerhetsoppdatering.

(Kilder: Heise, Computerworld, Mozilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen