Firefox blir tregere?

Da Firefox 1.0 ble lansert i november 2004, ble den ansett som en seriøs konkurrent til Internet Explorer, blant annet fordi den var et raskere alternativ. Nå advares Mozilla mot å stappe for mange funksjoner i nettleseren.

Mange av de som har testet alphaversjonen av Firefox 3.0 melder om at nettleseren er blitt tregere og mer ustabil. Er dette en reell bekymring eller er det helt normalt for en prøveversjon?

Flere undersøkelser har etter hvert vist at Firefox vinner markedsandeler på bekostning av Internet Explorer, men mange brukere er nå bekymret over nettleserens fremtid.

Nettstedet Wired.com har nylig foretatt en undersøkelse blant sine lesere, og flere brukere klager over redusert ytelse og stabilitet.

De som har testet prøveversjonen av Firefox 3.0 melder om programkrasj, minnelekasje og en treg nettleser. Problemet skal visstnok være ekstra ille hos Mac-brukere.

Utvidelser ikke bare av det gode?

En av de mest populære mulighetene i Firefox er utvidelsene, men dette kommer med en bismak. Nettleseren blir tregere og mer ustabil dersom brukeren installerer for mange av dem. Dette gjelder spesielt tredjepartsutvidelser som kan variere i kvalitet.

Utviklingen viser også at Mozilla-utviklerne har tendens til å gjøre om populære utvidelser til standardfunksjoner i Firefox.

Firefox 2.0 ble sluppet i november i fjor med nyheter som stavekontroll, RSS-nyhetsfeed og forbedret søkefunksjon. Flere funksjoner ventes i versjon 3.0 som for eksempel støtte for microformat.

Flere funksjoner kan gjøre sitt til at Firefox ikke lenger er den raske nettleseren som den har blitt kjent som. Det gjør naturligvis konkurranseevnen mot Internet Explorer og andre nettlesere langt dårligere.

Firefox 3.0 Alpha

Du kan selv eventuelt laste ned og prøve Firefox 3.0 Alpha 4 - last den ned fra mozilla.org.

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen