Firefox blir raskere

Firefox 4.0 beta 5 er nå tilgjengelig for nedlasting i 39 språkversjoner, inkludert norsk.

Blant nyhetene er en knapp som skal gi brukeren enklere tilgang til de mest brukte innstillingene via samme knappen. Den nye knappen skal gi også mer plass til selve nettsidene.

Videre er maskinvareakselerasjon nå aktivert som standard, dersom Windows 7 er installert. Denne akselerasjonen er gjort mulig ved hjelp av programmeringsgrensesnittet Direct 2D fra Microsoft, et grensesnitt som ble introdusert i Windows 7, og som drar nytte av skjermkortet i PC-en for raskere visning av nettsider, spesielt sider med mye grafikk.

Den nye betaen har også fått nytt programmeringsgrensesnitt for lyd ("Audio API"), noe som Mozilla mener skal føre til bedre multimediaopplevelse på web, det vil si ved bruk av HTML5.

Sikkerheten er blitt trappet opp med støtte for protokollen "HTTP Strict Transport Security" (HSTS). Hensikten er å tvinge enkelte nettsider til å lastes kun over SSL.

Les detaljene rundt Firefox 4.0 beta 5 i lanseringsnotatet.

Neste betaversjon skal etter planen være klar allerede på fredag, eventuelt i neste uke, og den endelige versjonen i oktober.

Last ned

Firefox 4.0 beta 5 kan lastes ned fra mozilla.com.

(Kilde: Neowin, Zdnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen