Firefox 3.5 RC 2 er klar

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den andre lanseringskandidaten til Firefox 3.5 er nå tilgjengelig for nedlasting. En lanseringskandidat er gjerne mer stabil enn en betaversjon, men det er fortsatt ikke snakk om en endelig versjon.

Surfe uten å lagre historikk

Blant nyhetene i Firefox 3.5 er en mulighet til å surfe på nettet uten at nettleseren lagrer noen historikk.

Videre skal det med Firefox 3.5 være mulig å la nettleseren "glemme" enkelte nettsider ved å høyreklikke på den aktuelle siden i historikken og slette forekomsten der.

Geografisk plassering

Firefox 3.5 vil også gi muligheten til å fortelle et nettsted hvor brukeren er plassert geografisk med funksjonen "geolocation".

IP-adressen til brukeren blir da registrert og informasjon om nærmeste trådløse aksesspunkter blir samlet inn, og denne informasjonen blir sendt til Google Location Services som estimerer brukerens geografiske plassering. Informasjonen blir så videresendt til det aktuelle nettstedet.

Denne funksjonen kan være nyttig for brukere som besøker nettsider med kart og andre aktører som kan dra nytte av slike tjenester.

Det opprettes en tilfeldig ID for å identifisere brukeren, en ID som slettes om to uker. Firefox-brukeren blir spurt om tillatelse dersom vedkommende besøker en nettside som støtter funksjonen. Brukeren har også muligheten til å deaktivere funksjonen permanent dersom den er uønskelig. Det gjøres ved å skrive about:config i adresselinjen i Firefox, skrive geo.enabled og dobbeltklikke på geo.enabled preference-innlegget.

Bedre fanefunksjon

Firefox 3.5 får bedre fanefunksjon. Eksempelvis kan enkeltfaner dras til et annet Firefox-vindu. En fane kan også dras ut på skrivebordet, noe som innebærer opprettelse av et nytt nettleservindu med den aktuelle fanen.

Sesjoner

Gjenopprettelse av sesjoner er blitt forbedret. Dersom brukeren har skrevet tekst i en dialogboks, og det aktuelle nettleservinduet lukkes, vil Firefox 3.5 huske denne teksten når nettleseren åpnes igjen.

Last ned

Testere som tidligere har installert Firefox 3.5 beta 4 eller senere, vil kunne oppgradere denne til lanseringskandidaten via menyvalget Hjelp, Søk etter oppdateringer. Firefox 3.5 RC 2 kan alternativt lastes ned fra mozilla.org, men vær klar over at dette ikke er en endelig versjon – denne er sannsynligvis klar mot slutten av juni.

En foreløpig siste stabile versjon av nettleseren er Firefox 3.0.11.

(Kilde: The Washington Post, Neowin, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen