Firefox 2.0 Alpha klar i denne uka

Ifølge developer.mozilla.org skal Mozilla være ferdig med kildekoden til Firefox 2.0 Alpha 1 i denne uka. En kode som har betegnelsen firefox-2.0a1 skal allerede være sluppet, men dette skal kun være for intern testing hos Mozillas utviklere. Dette betyr Firefox 2.0 Alpha kan være klar for nedlasting og testing når som helst, hvis ikke det dukker på noen uventede problemer.

En alpha-versjon av programvare er i et veldig tidlig stadium i utviklingsfasen. Slike versjoner er gjerne ganske ustabile og inneholder trolig mange feil, og de mangler gjerne en del funksjoner som den endelige versjonen får til slutt.

Dette er blant nyhetene som Firefox 2.0 vil trolig få:

  • "Places" er en funksjon som skal kombinere bokmerker og historikk.
  • En funksjon som blokkerer ondsinnede utvidelser.
  • En verktøylinje med klikk-og-dra mulighet.
  • Fortløpende stavekontroll.

Firefox 2.0 vil trolig også være raskere og mer stabil enn dagens Firefox 1.5. Det som er tenkt som det endelige brukergrensesnittet i Firefox 2.0 vil trolig ikke være på plass i alpha-versjonen. Den endelige versjonen av Firefox 2.0 skal etter planen slippes på tredje kvartal av 2006.

Firefox 2.0 Alpha 1 kan nå lastes ned fra ftp.mozilla.org. Klikk deg videre til win32/enUS/ hvis du bruker Windows. Vær oppmerksom på at dette er en testversjon på et tidlig utviklingsstadium, og bør derfor kun brukes for å teste og ikke som en standardnettleser.

Kilder: techweb.com, pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen