– Firefox-nettbrettet kommer snart

– Firefox-nettbrettet kommer snart

De første mobiltelefonene med Firefox OS er lansert, nå kommer snart nettbrettene.

De første mobiltelefonene med Mozillas nye Firefox OS kom i butikkene denne uken, i første omgang i Spania. Nå forteller Mozillas teknologisjef Brendan Eich at også en versjon av operativsystemet beregnet på nettbrett skal være like rundt hjørnet. Det skriver PC World.

– Jeg vil ikke si noe om når, men det jeg kan si er at vi går ganske aggressivt frem nå, og at du vil se ting skje ganske snart, sier Eich.

Han forteller at et nettbrett var en av de opprinnelige idéene Mozilla hadde for operativsystemet, men at tilbakemeldinger fra brukerne gjorde at de valgte å satse på smartmobiler først. 

Mange utviklere var interessert i en Firefox-smartmobil, og god tilgjengelighet på Android-telefoner og åpenheten til dette systemet gjorde at det var enkelt å få tilgang til et system å starte utviklingen på, ifølge Eich.

– Så vi startet med smarttelefoner, men vi vil få nettbrett snart, sier han.

HTML-basert grensesnitt

Firefox OS baserer seg på at alle apper utvikles i HTML5, og hele operativsystemet og menyene i det er også laget i HTML5 og med åpne web-standarder. Operativsystemet gir appene tilgang til de underliggende funksjonene på telefonene, noe vanlig en "web-app" på andre telefoner normalt ikke har. Det skal ifølge Mozilla gi bedre ytelse, samtidig som appene kan bruke for eksempel  kamera og annen maskinvare i telefonen. 

Telenor var med på lanseringen av Firefox OS under Mobile World Congress i Barcelona i februar, og har planer om å begynne å selge rimelige Firefox OS-telefoner i Øst-Europa og Asia.

Les også vår sniktitt på Firefox OS-mobilen ZTE Open

(Kilde: PC World)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen