Firefox-lekkasje er ingen bug

Mange brukere av den populære nettleseren Mozilla Firefox har reagert på at etter en tids bruk har nettleseren tatt i bruk flere hundre megabyte minne. I sin weblog skriver nå Firefox-utvikler Ben Goodger mer om det mange ser på som et problem.

For å forbedre ytelsen når brukere benytter seg mye av Frem- og Tilbake-knappene i nettleseren, lagrer nettleseren sidene du har besøkt når du bruker disse knappene, inkludert informasjon om hvordan sidene skal visest til brukeren. Studier har vist at 39% av alle sideskift er tilbake til sider som du besøkte for under 10 sider siden. Ved å mellomlagre disse dataene benytter Firefox minne for å få raskere surfing.

Med standardinnstillingene lagrer Firefox aldri mer enn totalt 8 sider på denne måten. Dersom du opplever store problemer med minnelekkasjer, og tror at dette kan være problemet, kan du forsøke å endre på verdien browser.sessionhistory.max_total_viewers, etter å ha skrevet about:config. Standardverdien er -1, som gjør at nettleseren aldri mellomlagrer mer enn 8 sider. Ved å sette denne verdien til 0, vil du effektivt slå av denne egenskapen. Du kan også sette høyere eller lavere verdier her, og om du setter den til 12, vil 12 nettsider bli mellomlagret.

Kilde: Ben Goodger - Inside Firefox

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen