Firefox har blitt bedre på iOS.
Firefox har blitt bedre på iOS. (Bilde: Mozilla)

Firefox har blitt mye bedre på iPhone og iPad

Mozilla har sluppet Firefox 5.0 til Apples plattform, og den byr på mange forbedringer.

I november i fjor fikk Safari en ny utfordrer på nettleser-fronten, da Mozilla lanserte Firefox til iOS. Siden den gang har nettleseren hatt stor suksess på plattformen, og nå melder Mozilla på bloggen sin at de har lansert den nyeste 5.0-versjonen, som byr på en god del forbedringer.

Først og fremst skal den nye Firefox-versjonen til iOS by på 40 prosent reduksjon i CPU-belastning og 30 prosent mindre minnebruk.

Raskere og mindre strøm

Det dette betyr i praksis er at nettleseren både skal være vesentlig raskere enn tidligere og betydelig mer strømgjerrig, som selvsagt igjen har positive konsekvenser for batteritiden om du bruker nettleseren mye.

Nå kan du enkelt legge til sider som Wikipedia blant søkemotorene i nettleseren.
Nå kan du enkelt legge til sider som Wikipedia blant søkemotorene i nettleseren. Foto: Mozilla

Selve brukeropplevelsen har også fått et betydelig løft ved at du nå kan legge til en rekke flere nettsider med søkefunksjon, for eksempel Wikipedia, slik at du kan søke i disse direkte fra adresselinjen. Disse legges til ved å simpelthen besøke nettstedet og trykke forstørrelsesglass-ikonet.

Bedre fane-håndtering

I tillegg har Firefox til iOS nå fått en helt ny meny på verktøylinjen som blant annet gir deg kjapp tilgang til de meste brukte funksjonene, som for eksempel å legge til bokmerker. 

Det har også blitt lettere å bla gjennom åpne faner, og man kan nå også angre lukkingen av faner, dersom du for eksempel gjør dette ved et uhell. Resten av endringene kan du lese om på Mozilla-bloggen, og den nye Firefox-versjonen kan altså lastes ned fra iTunes nå.

Microsofts nye nettleser skal visst være bra når det gjelder strømforbruk: Edge knuste Chrome i test tidligere i sommer »

(Via VentureBeat)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen