Firefox erklærer krig mot plugins

Firefox erklærer krig mot plugins

Firefox erklærer krig mot plugins

Du skal isteden aktivt godkjenne plugin-innhold i nettleseren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange av sikkerhetshullene på nett ligger i plugin-utvidelser som Flash og Java. Dette er programmer som er nødvendige for å se innhold på mange nettsider, men de kan også være skadelige.

Mozilla vil derfor begrense muligheten til å godkjenne plugins i nettleseren. Nå skal du aktivt vurdere om du vil hente plugin-innhold i Firefox, og spesielt hvis det er snakk om utvidelser som blir regnet som usikre. Det skriver Digi.no på sine nettsider.

Strengere standardinnstillinger

Eksempel på aktiveringsforespørsel.
Eksempel på aktiveringsforespørsel.

Du vil også fortsette å kunne velge at alt plugin-basert innhold bare kan hentes inn og godkjennes på samme måte som i dag, men standardinnstillingene i Firefox blir strengere. Her må du velge om slikt innhold skal aksepteres eller ikke. Om du ikke vil godkjenne plugins automatisk, dukker det opp en dialog på nettsiden som du må trykke på for for eksempel å få se en Flash-video.

Det blir også mulig å lage en hviteliste over nettsider du stoler på, hvor slikt innhold alltid skal vises.

I et blogginnlegg forteller Mozilla-programmereren Jared Wein at de er klare med den første implementeringen av "click-to-play plug-ins"-tjenesten i nettleseren.

Kan få stor betydning

Hensikten bak den nye funksjonen er å skape større sikkerhet og samtidig redusere nettleserens minneforbruk. Tjenesten skal etter planen lanseres i Firefox 14, som er ventet i midten av juli.

Dette kan få en stor betydning for alle nettleserens brukere, ettersom det kan bli vanskeligere å se Flash- eller Silverlight-basert innhold.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen