Firefox-brukere klikker ikke på reklame

Selskapet Adtech utførte undersøkelsen på 1000 nettsider i Europa, og fant ut at 0.11% av Firefox-brukere klikker på annonser på nettsider. Omtrent 0.5% av Internet Explorer-brukere gjorde det samme. Dirk Freytag fra Adtech uttalte at dette mest sannsynlig skyldes ulike surfevaner, samt at Firefox har en innebygd oppsprett-stopper. IE-brukere har bare denne beskyttelsen dersom de har lagt inn Windows XP Service Pack 2, eller har installert en oppsprett-stopper fra en tredjepart.

David Hallowell fra Mozilla.org påpeker at i tillegg er den gjennomsnittlige Firefox-bruker mer teknisk enn en gjennomsnittlig IE-bruker. Ikke-tekniske personer kan lettere tro at et oppsprettvindu er en dialogboks fra systemet, og klikker derfor på en slik annonse. Mennesker klikker på oppsprett-reklamer fordi de tror datamaskinen prøver å fortelle dem noe, sa Hallowell til CNet News.com, og fortsatte den gjennomsnittlige Firefox-bruker er bedre klar over at dette faktisk er reklame.

Hallowell la til at Firefox-brukere ikke liker store bannere på nettsider, mens annonser som ligner på Google AdWords blir bedre mottatt, siden de faktisk har noe med nettsiden man er på å gjøre. Og om Hallowell har rett, kan det vise seg at klikk fra en Firefox-bruker er mer verdt enn et klikk fra en IE-bruker.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen