Firefox 12 er offisielt lansert

Firefox 12 er offisielt lansert

Fra og med nå blir den oppdatert automatisk hos Windows-brukere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Seks uker etter forrige lansering ble Firefox 12 i går ettermiddag sluppet til massene. Blant nyhetene finner vi ikke bare et par ekstra småfunksjoner og tetting av sikkerhetshull, men en total endring i hvordan nettleseren vil holde seg oppdatert i fremtiden.

Siden starten av 2011 har Mozilla økt lanseringstakten til den populære nettleseren. Nye versjoner kommer hver sjette uke, noe som naturlig nok fører til at ikke alle brukerne holder seg oppdatert.

Det skal det nå bli slutt på, fra og med Firefox 12 skal dette skje uten at brukeren må godkjenne det i forkant, på Windows-plattformen.

Jobber mot sømløs oppdatering

Nytt fra den forrige versjonen av Firefox er at utviklerne nå har funnet en måte å komme seg rundt Windows sitt system for adgangskontroll (UAC). En sikkerhetsadvarsel vil ikke lenger sprette frem hver gang det kommer en oppdatering.

Dette har de løst ved å innstallere en egen liten funksjon, Mozilla Maintenance Service, som ligger og ruger i bakgrunnen. Selskapet presiserer imidlertid at selv om UAC-beskjeden nå er borte, er ikke oppdateringene helt sømløse. Selv med versjon 12 vil nettleseren be deg ta en omstart etter et halvt døgn, noe man jobber med å få løst.

Målet er at når versjon 13 bli lansert om seks uker skal alt skje i det skjulte. For å få dette til må de løse et par tekniske utfordringer i kjernekoden. Etter planen vil det ved neste versjon trolig bli slik at du ikke en gang merker at nettleseren oppdaterer seg selv.

Videre skal det være 85 forbedringer i nettleserens utviklerverktøy, blant annet nummerering av linjene i kildekoden til et nettsted. Et par ytelsesproblemer for OS X er også rettet opp, samt et par andre småting. Du kan se hele listen over endringene her.

(Kilde: Mozilla 1, Mozilla 2)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen