Firedobler hastigheten

Nå kommer den nye standarden av minnekort-typen CompactFlash (CF). Denne standarden er både mindre strømkrevende og betydelig raskere enn dagens CF-kort.

Mens den gamle CF-standarden hadde en maksimal båndbredde på 16MB/s, vil den nye standarden kunne håndtere hele 66MB/s, noe som er fire ganger raskere enn tidligere. Dette er muliggjort ved å ta i bruk DMA-teknologi, som lenge har blitt brukt i harddisker til vanlige datamaskiner.

De raskeste kortene på markedet i dag klarer å lese og skrive data i 12 MB/s. Nå som 3.0-standarden har økt den maksimale båndbredden, vil ikke denne lenger være en flaskehals. Dermed vil man kunne utvikle mye raskere CompactFlash-kort enn det man har sett til nå.

En annen viktig forskjell er at DMA-standarden gjør det mulig å skrive direkte til minnet i enheten som bruker CF-kortet, uten å gå via prosessoren. Dermed tar overføringen mindre tid, samtidig som strømforbruket blir redusert til det minimale.

Både enhet og kort må imidlertid ha støtte for den nye standarden for å utnytte den fulle kapasiteten. Kortene vil riktignok være bakoverkompatible med enheter som kun støtter den gamle CompactFlash-standarden, men vil da ikke ha økt hastighet eller de andre fordelene ved den nye versjonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen