Firedobler 3G-hastighetene til neste år

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Operatøren Tre oppgraderer nettet sitt kraftig.
Operatøren Tre oppgraderer nettet sitt kraftig.

I dagens 3G-nett kan du i Norge laste ned med hastigheter på inntil 3,6 Mbps. Det er grei fart, men den blekner veldig i forhold til hva operatøren Tre har satt i gang i Sverige. Nå kan nemlig heldige stockholmere nyte godt av en nedlastingshastighet på 21 Mbps.

Dermed er den teoretiske hastigheten på super-3G (HSPA) oppe i det som tilsvarer en rask ADSL-linje i dag. Teknologien som gjør hastighetene mulig kalles HSPA Evolved (også kalt HSPA+), og skal i løpet av neste år gjøre nedlasting på inntil 28 Mbps mulig. I løpet av 2010 øker hastigheten til 42 Mbps, skriver IDG.se.

Tidlig neste år

Teknologien leveres av Ericsson, som skal oppgradere basestasjoner til å støtte de høye hastightene i Tre-nettet. Tre ser for seg kommersiell lansering av teknologien i løpet av første halvår neste år. Foreløpig er det kun testbrukere som har tilgang til de høye hastighetene i Stockholm.

Hele Tres nett i Skandinavia skal oppgraderes, slik at også danskene får nyte godt av superraskt mobilt bredbånd. Operatøren har for øvrig også 3G-lisens i Norge, men har aldri kommet i gang med å bygge nettet.

Tres informasjonsdirektør uttrykte i forrige uke overfor Teleavisen at fortsatt ønsker å bygge nett i Norge.

(Kilder: idg.se, teleavisen.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen