Firedoble AMD-prosessorer i 2007?


Snart får vi fire prosessorer i én fra AMD

Mens det stadig lekker ut nyheter om AMDs dobbeltkjerneprosessorer, blir investeringsselskapet Goldman Sachs sin dekning av AMD-aksjen stadig mer offentlig. I forrige uke kunne de rapportere at 90 nanometers AMD-prosessorer allerede er her, mens en ny rapport i dag viser til 65 nanometers prosessorer med fire kjerner i 2007.

Ifølge dagens lekkasje har AMD lagt opp hele designen av AMD64-arkitekturen for å skalere med flere prosessorkjerner per CPU, slik at de enkelt skal kunne skalere fra én til to, til fire og kanskje enda flere prosessorkjerner.

Nøkkelen skal ligge i valget av integrert minnekontroller og delt HyperTransport-buss, som gjør at AMDs dobbeltkjerneprosessor fysisk vil være mindre enn dobbelt så stor som enkeltkjerneversjonene vi har i dag. Samtidig vil prosessorer med fire kjerner være mindre enn dobbelt så store som prosessorer med to - fordi mange av komponentene på brikken blir delt.

Prosessorene med fire kjerner ventes i 2007, men det er ikke usannsynlig at prosessorproduksjonene vil være på 65 nanometer noe tidligere enn dette. 90 nanometers prosessorer med to kjerner per brikke ventes derimot allerede neste år, ifølge VR-Zone - som i dag har postet detaljert informasjon om revisjon E av AMD64.

Det interessante med rev. E er at den tilsynelatende kommer uten støtte for DDR2, som kan tyde på at dokumentene til VR-Zone er noe utdaterte - selv om vi vet at AMD er avventende til DDR2. Uansett sier nettsiden av E-revisjonen kommer til å ha 1 MB L2-cache per CPU og opp til tre forskjellige HyperTransport-linker i prosessoren. Videre skal den ha støtte for SSE3, og en kraftig forbedre minnekontroller. Denne skal ha støtte for mer aggressive minnetiminger, og vil håndtere forskjellige minnestørrelser i tokanals oppsett bedre enn tidligere.

(Kilder: X-bit labs, Investors Hub, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen