TEST: Fire universalkontroller
Test

Fire universalkontroller

One For All Xsight Colour

Xsight Colour er en avansert multifjernkontroll fra One For All med 2,2-tommer trykkfølsom skjerm og utvidede muligheter for programmering etter eget ønske.

Som med Kameleon 8, lover One For All at også Xsight Colour skal fungere med alle merker som finnes. Med de mulighetene en berøringsfølsom skjerm gir, var vi veldig optimistiske når vi tok Xsight Colour fatt.

Førsteinntrykk

Idet fjernkontrollen pakkes opp, setter man fort pris på de lekre linjene. Og selv om fjernkontrollen er voksen i størrelse, har det ikke gått ut over utseendet.

Vi synes den litt ekstra tyngden på fjernkontrollen taler til kvalitetens fordel, da den ikke har merkbar knirking i plasten. Tastene er gode, og fornuftig gruppert.

Pianolakkert plast har dog en tendens til å fort bli full av fettflekker. Der man sitter foran TV-en med begge nevene i potetgullbollen, kan dette være en ulempe.

Installasjon

Rett ut av pakken er det fullt mulig å installere enhetene Xsight Colour skal styre. Dette fungerer til en viss grad, men ikke godt nok til at vi kan kalle det en suksess. Kun et fåtall av funksjonene fungerte, og flere av komponentene var ikke listet opp.

Etter en del rot med PC-programvaren, et utall feilmeldinger og mye hodekløing, fikk vi apparatet til å snakke med PC-en. I motsetning til Logitech-programvaren, er EZ-RC internettbasert, som fører til at dersom man har en treg linje, eller nettet faller ut en gang i blant, kan installasjonen bli en ekte tålmodighetsprøve.

Man har derimot god oversikt over det som er lagt inn på kontrollen, og det er en kjapp sak å oppdatere den med endringene man har gjort i nettsiden. Vi var derimot skuffet over å ikke finne hverken surroundreceiveren eller projektoren vår, som gjorde at disse ikke ble riktig konfigurert.

Som med Kameleon 8 har man muligheten til å legge inn egendefinerte funksjoner, makroer og sekvenser. Den kan også lære fra originalfjernkontrollen, som vi synes gikk helt knirkefritt.

I bruk

Alle knappene er bakbelyste, og greie å bruke. Noen av tastene sitter litt for tett, og det kan være vanskelig å skille mellom dem. Vi må altså ganske ofte se ned på kontrollen for ikke å taste feil.

Det er flott at skjermen har farger, og grafikken er lekker, men innsynsvinkelen er rett og slett elendig. Vertikalt er ikke noe problem, men når man ser på skjermen med begge øynene, vil hvert øye registrere helt forskjellige farger. Dette kan bli irriterende i lengden.

Menyene er ikke på norsk, og mange av originalkontrollens funksjoner er ikke definert på fjernkontrollen. I tillegg er det ikke mulig å legge til favorittfunksjoner på skjermen, og da blir halve vitsen med et dynamisk område på kontrollen borte.

Rekkevidden er derimot upåklagelig, og signalene den sender er så sterke at de reflekteres lett i vegger og tak, og treffer apparatene i vanskelige vinkler.

Ymse notiser

En artig funksjon vi fant under installeringen er at når man ser på TV, kan man få skjermen til å vise snarveier til yndlingskanalene dine. Her kan man legge inn logoen til kanalen, og mange av disse finnes allerede på nettsidene til EZ-RC.

Via EZ-RC kan man også omdefinere knappene ved å flytte rundt på dem. For eksempel kan man bytte om på "volum opp" og "volum ned", dersom man skulle synes dette er nyttig.

Denne kontrollen henter sin kraft fra vanlige batterier, 3 stykk AA for å være presis.

Se konklusjonen for oppsummering av One For All Xsight Colour.

One For All Xsight Colour

Logitech Harmony 525

Logitech Harmony One

One For All Kameleon 8

One For All Xsight Colour

Logitech Harmony 525

Logitech Harmony One

One For All Kameleon 8

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen