TEST: Fire universalkontroller
Test

Fire universalkontroller

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Logitech Harmony 525

Med Logitech Harmony 525 lover produsenten en enkel måte å få full kontroll på hjemmeanlegget. Den skal være like enkel å operere for barn som for voksne, samt være intuitiv å bruke.

Med muligheten for egenprogrammerte aktiviteter, god support og enkel design, skal fjernkontrollen appellere til de som ønsker litt ekstra styring i stua.

Med en prislapp på under 500 kroner er vi veldig spente på om den holder mål.

Førsteinntrykk

Rett ut av boksen virker ikke Harmony 525 som en veldig avansert fjernkontroll. Det eneste som skiller den fra en typisk fjernkontroll er den lille skjermen øverst på enheten.

Den oser ikke akkurat av luksus, med utelukkende plast i konstruksjonen, og litt knirking ved belastning.

Den enkle designen sørger for å ikke avskrekke de mindre teknologisk begavede, og terskelen for å prøve seg ut med ulike funksjoner samt å leke litt blir ikke så høy. Vi liker oppdelingen av knappene, som virker fornuftig plassert.

Installasjon

Det som kanskje kan være den største ulempen med denne tilsynelatende enkle fjernkontrollen, er at den krever en del arbeid på PC for å få den konfigurert riktig. Det er ikke så vanskelig eller komplisert, men dersom man ønsker å utnytte alle mulighetene med aktiviteter, ender man fort med å bruke en time eller to på oppsettet.

Det er veldig enkelt å legge til enhetene man har, og det går vanvittig kjapt å få grunnleggende kontroll. Logitech har laget et veldig godt brukergrensesnitt og det tar ikke lang tid å søke etter enhetene. Vi fant samtlige av enhetene på testbenken.

Dersom man skal legge inn egenkonfigurerte aktiviteter og sekvenser, begynner det derimot å ta litt tid. Så hvis man ikke godtar måten fjernkontrollen styrer enhetene dine på, må man regne med å bruke en god stund på dette.

I bruk

Fjernkontrollen sitter godt i hånden og byr ikke på noen negative overraskelser, snarere tvert i mot. Vi liker at den har bakbelyste taster, norsk tekst på skjermen, og at den treffer apparatene godt. Dette gjelder selv når vi ikke peker direkte på dem.

At fjernkontrollen har en innebygget bevegelsessensor slik at den aktiveres og lyser opp når vi løfter den fra bordet er også en kjærkommen funksjon! Det hadde vi ikke forventet på en fjernkontroll i denne prisklassen.

For de som skulle synes det er litt for få knapper på kontrollen, er det mulig å legge til funksjoner på skjermen, på den måten bør man ikke savne de mer spesielle knappene som originalfjernkontrollen muligens har. Opplæringsfunksjonen er også enkel i bruk

Skjermen er av helt grei kvalitet, men har ikke imponerende grafikk. Det er jo tross alt ikke så mye man kan forvente av en sort/hvitt, lavoppløst skjerm. Men den fungerer, og mer enn det krever vi ikke fra Harmony 525.

Ymse notiser

Harmony 525 kom i en veldig enkel forpakning, uten noe fancy ekstrautstyr. Medfølgende i pakken var:

  • USB-ledning
  • Installerings-CD
  • Installeringsveiledning
  • 4 AAA-batterier

At fjernkontrollen ikke er oppladbar har både ulemper og fordeler. Siden den ikke trekker mye strøm, trenger man ikke bytte batterier ofte. Vi setter pris på at fire stykk batterier fulgte med.

Se konklusjonen for oppsummering av Logitech Harmony 525.

One For All Xsight Colour

Logitech Harmony 525

Logitech Harmony One

One For All Kameleon 8

One For All Xsight Colour

Logitech Harmony 525

Logitech Harmony One

One For All Kameleon 8

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen