Fire timer TV på én opplading

Batteriet har etterhvert blitt en stor hodepine for mobilprodusentene. Selv de beste batteriene på markedet klarer ikke å holde følge med kravene som stillles av moderne tjenester som videotelefoni og TV. Man har derfor lenge vært på utkikk etter teknologi som kan avløse Lithium-batteriene.

Mange tror nå at det er brenselceller som kommer til å drive morgendagens duppeditter. Flere større elektronikk-produsenter snuser allerede på teknologien, som sies å kunne flerdoble dagens batterikapasiteter.

Det japanske selskapet KDDI Corp har nå begynt utviklingen av det som kan bli verdens første mobiltelefon som kjører på en brenselcelle. Blant samarbeidspartnerene i prosjektet er Toshiba og Hitachi, som begge har vært blant pionérene i forskningen på brenselceller.

De mest utholdende telefonene på det japanske markedet i dag klarer kun å vise rundt to timer med TV-sendinger før de konker ut. KDDI har tro på at deres nye modell vil kunne doble denne levetiden til fire timer.

En annen fordel med brenselceller utover den lange levetiden er at de ikke krever noen form for oppladning. Man fyller bare opp med ny metanol, som er drivkraften bak den kjemiske reaksjonen i cellene. Brenselceller er dessuten miljøvennlige, det eneste avfalls-stoffet de avgir er rent vann.

KDDI tror de vil kunne ha de første prototypene klar i 2005, men en modell beregnet for butikkhyllene vil neppe komme på markedet før i 2007.

Det er ikke bare japanske selskaper som interesserer seg for brenselceller. Nokia skal også være i full gang med å teste ut den alternative energikilden. Rundt hundre av Nokias ansatte går visstnok i dag rundt med hver sitt Blåtann-headsett som drives av brenselceller.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen