Fire skjermer med Extreme Graphics 3?

Ryktene omkring Intels "Prescott"-brikkesett" har vært mange og brede. Et av de mest interessante har kanskje vært at Extreme Graphics 3 - grafikkløsningen som vil dukke opp i i915G-brikkesettet for sokkel 775 ("T") før sommeren, kan drive fire skjermer om gangen.

Dette rykket i dag ett hakk opp på sannsynlighetsstigen. Flere kilder har nå pekt på at selskapet holder på med å utvikle en "spesiell" driverprogramvare som skal gjøre det mulig med fire skjermer, "uten dyre, eksterne grafikkort", i følge X-bit labs.

Fra før av har det vært klart at i916G ville få to skjermutganger, men det må nok påregnes et ekstra eksternt grafikkort med to "hoder" - selv om disse ikke er spesielt dyre for tiden.

Muligheten for å kjøre med tre skjermer på samme maskin med bare ett grafikkort var en av de mest attraktive egenskapene til ATIs Radeon 9100IGP-brikkesett under lanseringen, men ATI fikk snart problemer med driverne for dette og sluttet å markedsføre "SurroundView-egenskapen.

Håpet er nå at Intel kan redde alle som trenger mange skjermer om gangen, og at driverprogramvaren deres klarer brasene bedre enn ATI sin.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen