TEST: Fire RAID-kontrollere

Test Fire RAID-kontrollere

Dette er galskap

Vi har stablet sammen åtte SSD-er og presset dem til det ytterste i RAID 0.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse

Disse kontrollerkortene er på ingen måter optimalisert for enkel ytelsesstesting med åtte SSD-er. Vi får for eksempel typisk bedre ytelse om vi deaktiverer kontrollernes cache og skriver rett til SSD-ene. Vi har justert de ulike parameterne litt frem og tilbake, for å finne de innstillingene som generelt sett gir best ytelse i våre tester. Resultatene kommer under:

Første program ut er ATTO, og her går det så det griner. På lesetoppen finner vi MegaRAID 9265-8i med hele 4250 MB/s. På skrivingen er det ARC-1882i som markerer seg, med drøye 3000 MB/s. Sammenlagt er det også Areca ARC-1882i som stikker av med seieren, selv om vi noterer oss et relativt likt løp.

Vi har også med en oversikt fra IOMeter, som viser hvor mye prosessoren i testmaskinen blir belastet. Best ut kommer den rimeligste LSI-kontrolleren, fulgt av den fra Areca og den siste fra LSI. Nederst finner vi modellen fra HighPoint, som i rettferdighetens navn koster vesentlig mindre enn de andre.

En runde i PCMark Vantage gir oss særdeles dårlige tall. Slike poengsummer er det vi forventer av én enkelt SSD, og ikke av åtte stykker.

En standard runde i IOMeter gir oss også litt underlige resultater. MegaRAID 9265-8i er kongen på haugen med sine drøye 250 000 IOPS les og 190 000 IOPS skriv. Deretter faller ytelsen i fritt fall. Størst er overraskelsen over ARC-1882i som yter under én enkelt Kingston HyperX. Selv om vi kjører gjennom det som er av valgmuligheter for oppsettet er vi aldri i nærheten av å komme spesielt mye bedre ut.

Testprogrammet til Anvil tar også oppsettene ut på en heisatur:

High
Highpoint RocketRAID 2720
9260
LSI MegaRAID 9260-8i
65
LSI MegaRAID 9265-8i
ar
Areca ARC-1882i

Testoppsett

Hovedkort: Asus P8P67 Deluxe (til SSD-testing benyttes Intel-kontrolleren, ikke Marvell)
Prosessor: Intel Core i5 2500k
Minne: G.Skill Ripjaws X DDR3-1600 8GB CL7 (2x4GB)
Strømforsyning: Chieftec Nitro Series 750 W
Skjermkort: AMD Radeon HD 5670
Harddisk: Samsung HD501LJ
Operativsystem: Microsoft Windows 7 Pro


Konklusjon

Kort og greit kan vi ikke komme på en eneste fornuftig grunn til å kjøpe et oppsett som det vi nå har tittet løselig på. Dårlige grunner er det derimot flust av. Her får du en sinnsyk skrive- og leseytelse som du overhodet ikke har bruk for, samtidig som skrytefaktoren er til å ta og føle på. "4,25 Gigabyte i sekundet, hvor mye har du liksom?"

En stabel med SSD-er er rett og slett deilig...
En stabel med SSD-er er rett og slett deilig...

Om du lar deg pirre av tanken på en stor mengde SSD-er i RAID 0 så ville vi sett etter noen SSD-er med 60 GB kapasitet, for eksempel Samsung SSD 830 Series 64 GB. Deretter ville vi handlet inn et passende antall og kombinert dette med en rimelig kontroller. Da hadde vi fremdeles hatt god ytelse, samtidig som prislappen hadde blitt særdeles mye hyggeligere.

Vi kårer ingen vinner i denne testen, ettersom vi ikke gjort annet enn å skrape testkortene litt på overflaten. En annen ting er at disse kortene strengt tatt er beregnet på annet enn lek og moro, og koster deretter.

LSI MegaRAID SAS 9265-8i

HighPoint RocketRAID 2720

LSI MegaRAID SAS 9260-8i

Areca ARC-1882i

Kingston HyperX SSD 240GB

LSI MegaRAID SAS 9265-8i

Areca ARC-1882i

Kingston HyperX SSD 240GB

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen