Fire nye Palm-telefoner

Smarttelefon- og PDA-produsenten Palm skal lansere tre nye telefoner i 2006. Medregnet den annonserte Treo 700w som skal kjøre Windows Mobile, kommer det fire nye telefoner fra det amerikanske selskapet neste år. Dette sa Ed Colligan, sjefen for Palm, under en presentasjon av selskapets kvartalstall.

- Vi kommer til å annonsere tre nye smarttelefoner i løpet av 2006, sa Colligan, og la til at de nye modellene vil få nytt utseende. Telefonene vil også få mer avansert nettverksstøtte, sannsynligvis 3G-støtte og innebygget WiFi.

En av de nye modellene har blitt utviklet spesielt for en stor internasjonal mobiloperatør. Colligan sa imidlertid ingenting om hvilken operatør dette er. Palm åpnet i høst et europeisk hovedkvarter for å få en større markedsandel i Europa og å knytte sterkere bånd til europeiske operatører som T-Mobile, Vodafone og Orange.

Palms Treo 700w ble presentert i september i år, og det forventes at de kommer til å vise den frem tidlig neste år under CES-messen i Las Vegas.

Tidligere i år hevdet analyseselskapet Caris & Co at Palm jobbet på to nye smarttelefoner med kodenavnene "Lowrider" og "Hollywood". Navnene skal peke på hvilket marked de er rettet mot. "Lowrider" skal være en billig telefon, mens "Hollywood" skal være en multimediatelefon. Analyseselskapet tror at "Hollywood" kommer til å ha 3G-støtte. I tillegg er det rykter om at Palm skal slippe en Treo 700p, som skal kjøre Palms eget operativsystem Palm OS.

Palm har i dag flere populære modeller på det norske markedet. I tillegg til Smarttelefonene Treo 600 og 650, har den rimelige PDA-en Zire 72 slått godt an hos oss nordmenn. Ingen av disse kjører Windows Mobile, så foreløpig må du kjøpe Qtek, I-Mate og HP hvis du vil ha en Windows-basert telefon.

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen