Fire nye objektiver fra Konica Minolta

35mm f/1,4
Normalobjektivet er et 35mm f/1,4, som på digitale speilreflekskameraer får omtrent samme utsnitt som 50mm gjør på et analogt kamera. Dette er et kvalitetsobjektiv som er ventet å kunne gi meget skarpe bilder. Den store lysstyrken gjør at objektivet kan brukes under dårlige lysforhold.

Nytt i dette objektivet er at det rapporterer fokusavstand til kameraet, slik at det bedre kan justere lyset fra blitsen, for å få mer korrekt eksponering. Det har også fått en nesten sirkulær blender, som gjør at områder ute av fokus ser bedre ut (bokeh).

Navnet på objektivet er ikke kjent ennå, men det vil antakelig hete Konica Minolta AF 35mm F1.4G D. Det er ventet på markedet våren 2006.

Zoomobjektiver
Zoomobjektivene er mer rettet mot den gjennomsnittlige speilrefleksbrukeren. Det er en supervidvinkelzoom, med brennvidder på 11-18mm, og lysstyrke på f/4,5-5,6. Denne er for spesielt bruk, når du skal ha store perspektivfordreininger, eller du skal fotografere i trange omgivelser.

Det neste objektivet er en normalzoom, på 18-70mm, f/3,5-5,6. Dette er et objektiv med et zoomområde som dekker de aller fleste daglige behov, og vil være standardobjektivet for mange brukere.

Det siste zoomobjektivet er en supezoom på 18-200mm, f/3,5-6,3. Dette er for de som ønsker å bruke kun ett objektiv til alt. Dette zoomområdet har blitt ganske populært i det siste, men ofte må man dra på et større objektiv, med dårligere lysstyrke og dårligere optikk.

Alle zoomobjektivene har, i likhet med normalobjektivet, avstandsmåling og sirkulær blender.

På grunn av at bildestabilisator er innebygget i Konica Minoltas kamerahus, vil du få glede av den på alle disse objektivene. Men viktigst vil den være på 18-200, som har størst brennvidde og minst blenderåpning.

De offisielle navnene på zoomobjektivene er
Konica Minolta AF DT Zoom 18 -70 mm F3.5 to 5.6 (D)
Konica Minolta AF DT Zoom 11-18 mm F4.5 to 5.6 (D)
Konica Minolta AF DT Zoom 18-200 mm F3.5 to 6.3 (D)

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen