Fire nye fra Sony Ericsson

Sony Ericsson lanserte i dag fire nye mobiltelefoner, uten at noen av dem kan sies å være store overraskelser. Nærmest kommer like vel P1, som på spionbildene har hett P700. Denne mobilen har en god del krutt under panseret, og er unektelig godbiten blant de fire som ble sluppet i dag.
 
Men walkmanmobilen ryktene kaller W999 ble ikke vist. Heller ikke kamramobilen vi har sett bilder av - den med 5 megapiksler bildeoppløsning.

T250i
Først ut i presentasjonen var billigmobilen T250i, en modell som med metalldeksler og mineralglass ser eksklusiv ut, men som mangler det meste av teknologiske godsaker. Her er ikke en gang blåtann, og med en 1,9 tommer skjerm som viser 128x160 punkter lurer du ingen til å tro at dette er noe luksusprodukt. Menyene fikk oss til å tenke på gamle klassikere som T68, selv om det selvsagt er gjort mange forbedringer siden den gang.

Så skal da heller ikke prisen på T250 være avskrekkende. Sony Ericsson anslår at prisen inklusive avgifter vil ligge på under 1.000 kroner.

- Når du holder den i hånden kjenner du at det er en solid telefon, selv om den er rimelig og enkel, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson.

Telefonen har FM-radio, men VGA-kamera og ingen plass for minnekort gjør at mange nok vil lete etter alternative modeller. 

T650i
T650i er en etterfølger til T610, Sony Ericssons første storselgende kameramobil. Telefonen kommer i en slags grønnfarge, angivelig inspirert av naturen. En mørk blå variant finnes også – så mørk at vi tok den for å være sort (midnight blue).

Denne telefonen har et 3,2 megapiksler kamera, stereo blåtann og musikkspiller. Glasset er ripefritt, og tastene kan lyse opp på en måte som matcher animasjonene på mobilskjermen. Skjermen skal være særlig lyssterk og egner seg for bruk i dagslys,

Denne modellen vil koste mellom 4.000 og 4.500 kroner, og blir dermed en konkurrent til selskapets egen K810. I våre øyne ser T650 atskillig bedre ut, men den har fotolys i stedet for blitsen som gjør K810 så unik.

T650i er en 3G-mobil, men den mangler HSDPA og Edge. 

S500i
S500i er en skyvemodell som ser bra ut, og som er utstyrt med lysfelter i siden. Lyset skal være avstemt med temaet i mobiltelefonen, og hensikten er å gi telefonen preg av noe organisk. Lyseffektene endrer seg i tråd med årstid og tid på døgnet.

På baksiden sitter kameraet, som er en enklere variant med 2 megapiksler og fast fokus. S500 er en Edge-mobil, men mangler 3G. Skjermen er på 240x320 punkter, og også her er det benyttet metall i dekslene. På baksiden av toppstykket (synlig når mobilen er åpen) er det preget et mønster i metallet. Telefonen kommer i første omgang i en gul utgave (vårgul), men den vil også bli å finne i grønt.

Både S500 og T610i støtter minnekort (Memorystick Micro) S500i blir en relativt rimelig mobil som vil koste rundt 2.300 kroner. Dermed går den rett i strupen på Nokias populære 6300. S500 kommer også med stereo headsett der du kan bruke dine egne hodetelefoner. 

P1
Godbiten i dagens lansering er som sagt P1. Dette er en krysning mellom M600 (design) og P990 (funksjonalitet). I tillegg har den fått en metallramme i samme materiale som Walkmanmodellen W880i.

Brukergrensesnittet er betydelig forbedret i forhold til P990. Det er også kameraet, som kan ta bilder med 3,2 megapiksler oppløsning. Ellers finner vi FM-radio, direktepost og Wlan i denne modellen. Den kan brukes til VoIP-samtaler, men leveres ikke med programvare for dette.

Telefonen er 25 prosent mindre enn P990, og har fått mer enn dobbelt så mye minne. Dette, sammen med en bedre prosessor, gjør at den fungerer langt raskere enn P990 gjør. P990 kom sent på markedet og ble ikke den suksessen Sony Ericsson hadde håpet på. Modellnavnet P1 tyder på at selskapet ser på dette som en ny start.

Prisen vil antakelig havne på rundt 5.000 kroner. Med en taletid på opp til 10 timer har den en levetid som overgår de fleste mobiltelefoner i proffklassen.

Vi vet at Sony Ericsson har en heftig fotomobil med fem megapiksler og en ny symbian walkmanmobil på trappene. Hvorfor ingen av disse ble vist i dag vet vi ikke, og det har liten hensikt å spekulere. 

Under lanseringen viste Sony Ericsson også et nytt stereoheadsett med A2DP og øreplugger. Settet heter DS980, og har visning av musikk og samtaleinformasjon på en skjerm som først blir synlig når skjermbildet tennes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen