se_r306_topp (Foto: Foto: Sony Ericsson)

Fire nye fra Sony Ericsson

Sony Ericsson lanserte i morgentimene torsdag fire nye billigmodeller. Lanseringen som skjedde helt uten fyrverkeri og annet oppmerksomhetstrekkende kan tyde på at produsenten venter med kruttet til Mobile World Congress i Barcelona kommende måned.

De fire nye telefonene er T270, T280, R300 og R306.

R306 - radio i sammenleggbart format

Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson

R306 er første modell i en helt ny serie fra Sony Ericsson. Hva R-bokstaven står for er usikkert, men med tanke på at både R306 og R300 har radio kan det tenkes at det er det som er tanken bak den nye serien.

Les hvordan du får radio på mobilen >>

Det morsomme med radioen i R306 er at denne kan motta både FM- og AM-signaler. Dette er nytt ettersom stort sett alle mobiltelefoner med radio kun klarer å ta imot FM-signaler. Radioen har også RDS-støtte slik at du kan se hvilken radiostasjon du lytter til og fininnstille frekvensen etterhvert som du beveger på deg. Og skulle du ønske det kan radioen være det første som vekker deg om morgenen i stedet for den vanlige, kjipe alarmklokken.

Av andre godsaker kan R306 by på mp3-spiller, 1,3 megapikslers kamera, USB-støtte og TrackID. Sistnevnte lar deg sjekke opp lydklipp mot et musikkbibliotek så du kan finne navnet på låten du hører på - les mer her. Telefonen har 5 MB innebygget minne. Skjermen har en oppløsning på 128 x 160 punkter og er av typen TFT.

Telefonen kan brukes mot alle verdens fire GSM-standarder, har en taletid på 9 timer og hviletid på 410 timer. Den kommer i to farger, Coffe Black og Champagne White. Telefonen skal være i salg fra tredje kvartal, men pris er fortsatt usikkert.

R300 - radio i tynt format

(Foto: Sony Ericsson)
(Foto: Sony Ericsson)

R300 er motparten til R306 designmessig. Denne kommer i klassisk utforming, men har i veldig stor grad akkurat de samme spesifikasjonene. R300 er rimelig tynn med en tykkelse på 1,2 cm, og med en vekt på 75 gram kan dette fort bli en populær telefon blant de som favoriserer små telefoner.

Videre kan det nevnes at skjermen i R300 er lik den i R306, og at R300 har samme radio- og GSM-støtte som søstermodellen. Forskjellene kommer til kamera og minne der R300 kun har et VGA-kamera, men til gjengjeld 8 MB internminne.

R300 kommer i fargene Antique Copper og Steel Black i andre kvartal i år - men ikke til Norge.

T270 og T280 - uproffe profftelefoner

T270 og T280 kan virke identisk ved første øyekast. Og det er ikke uten grunn. T270 er nemlig kliss lik søstermodellen med ett unntak: Den har ikke kamera, av hensyn til proffbrukere som ikke ønsker det.

T270 og T280 (Foto: Sony Ericsson)
T270 og T280 (Foto: Sony Ericsson)

Faktisk er det rimelig mye T270 og T280 ikke har. De har ingen avanserte nettverksteknologier, som 3G, EDGE, Wi-Fi, HSDPA eller A2DP. Bluetooth og firebånds GSM-støtte er riktignok på plass, men mange forretningsfolk og andre legger nok kravlisten noe høyere enn det.

Dernest følger internminne på 10 MB samt radio, Java-støtte, høyttalerfunksjon og støtte for mp3. Det er ukjent om telefonene har plass til minnekort. T280 har som sagt kamera, og dette kan ta bilder i oppløsninger opptil 1,3 megapiksler.

Interessant nok kan man jo spørre seg hvorfor Sony Ericsson velger å rette disse to modellene mot proffbrukere. Ingen av modellene utmerker seg spesielt utenom at T270 mangler kamera. Men så er det kanskje også derfor at det kun er sistnevnte som kommer til Norge. Det skal den gjøre allerede i løpet av inneværende kvartal.

(Kilder: Sony Ericsson, GSMarena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen