Fire nye fra Kodak

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Z612 i produktguiden

Det er tydelig at ultrazoomkameraer er i vinden som aldri før. I fjor høst kom det en rekke av de store, med høy oppløsning, og i vinter har det begynt å komme kompakte utgaver med noe lavere oppløsning, men som tar mindre plass og som veier lite.

Kodak Easyshare Z612
Siste skudd på stammen i så måte er Kodak Easyshare Z612. Kameraet har 6 megapiksler, 12x optisk zoom og 2,5 tommers LCD-skjerm. Slik sett skiller det seg ikke ut fra mengden. Nytt for Kodak er at kameraet har fått optisk bildestabilisator. Dette er noe vi ser fra flere og flere produsenter og noe vi anser som en nødvendighet på ultrazoomkameraer.

Kameraet har støtte for manuell kontroll over eksponeringen med blender- og lukkerprioritet i tillegg til full manuell eksponering. Kodak hevder at kameraet skal gi god skarphet på bildene også i hjørnene, og stort dynamisk omfang. Dette lover godt, og vi gleder oss til å teste kameraet.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av V603 i produktguiden

Kodak Easyshare V603
Kodak har også lansert et lommekamera som har fått navnet Easyshare V603, og som likner svært mye på V550 som kom i fjor høst. Den nye modellen har fått høyere oppløsning – 6 megapiksler, og har blitt litt mindre og lettere. Dette har gått på bekostning av bildestabilisatoren.

Vi fant mye bra med V550 da vi testet det, og det ser ut som den nye V603 inneholder mye av det samme. Når det så har blitt mindre, kan det bli et meget interessant kamera. Se en sammenlikning av spesifikasjonene her.

Kodak Easyshare C643 og C533
Til slutt har de også lansert to helt enkle kameraer for nybegynnere. De har henholdsvis 6 og 5 megapiksler og 3x optisk zoom. C643 har 2,4 tommers LCD-skjerm, mulighet for videoopptak i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund, og en del funksjoner for å gjøre bildene dine bedre. C533 mangler mye av dette, og har bare 1,8 tommers LCD-skjerm. Begge disse kameaene bør havne godt under 2000 kroner.

Vi har ikke fått oppgitt noen veiledende pris i Norge, og har heller ikke noe informasjon om tilgjengelighet, annet enn at alle kameraene skal bli tilgjengelige i USA i april eller senere.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen