Fire låter kostet 20.000

Den svenske mannen ble i oktober dømt til å betale de 20.000 svenske kronene for sitt brudd på opphavsrettsloven.

Han anket dommen med tingretten i Gøteborg så ingen grunn til å la han slippe unna.

Litt for glad i Eurythmics
Mannen hadde lastet opp sangene "It must have been love" med Roxette, "Sarah" med Mauro Scocco, "There must be an angel" med Eurythmics og "Vara vänner" med Jacob Hellman.

I tillegg mener musikkbransjens advokater, som stod bak tiltalen, at mannen hadde lastet ned 13.000 låter som han hadde spredd videre. De valgte likevel kun å ta ut sak på grunnlag av de fire låtene.

Anklager fornøyd
Anklager, Daniel Edsbagge, er fornøyd med sakens utfall og vil ikke ta den videre opp i rettssystemet.
- Jeg tror ikke det. Jeg kan akseptere att det for fira låter kan bli med en bot i straff, sier han til den svenske avisen Dagens Nyheter.

I utgangspunktet ønsket han en høyere straff.

Anser utfallet som uavgjort
45-åringens adokat anser utfallet av saken som uavgjort da retten mente det ikke var mulig å straffe mannen for alle tilfellene hvor musikken ble delt.

- Jeg tror til og med anklagersiden er tilbøyelig til å overklage domen. Sånn som den er nå kan den jo anses som uavgjort. Vi ønsket frikjennelse og anklageren ville ha strengere straff. Ingen av oss fikk rett, sier forsvarer Tommy Nilsson.

Som en dråpe i havet
Dette er den første svenske dommen for spredning av musikk via nettet. Tidligere har det kommet lignende dommer ved spredning av film. Det kan tyde på at musikkbransjen ønsker å vise muskler mot ulovlig nedlastning og fildeling.

Likevel er sjansen for å bli tatt forsvinnende liten i Sverige. Det antas at circa en million mennesker laster ned og deler ulovlig musikk og film via nett. En enkelt dom blir da som en dråpe i havet.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen