Fire kompakte ultrazoomer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Introduksjon

 

Akam har nylig testet kompakte ultrazoomkameraer og her skal vi oppsummere fordeler og ulemper med kameraene. Dette er altså ikke en vanlig test og karakterene er hentet fra enkelttestene. De fire modellene er Canon SX200 IS, Olympus Mju-9000, Panasonic TZ6 og Samsung WB500. I tillegg inneholder testen av TZ6 en del informasjon om Panasonic TZ7 som er en nært beslektet modell, og tilsvarende er Samsung WB550 kommentert i WB500-testen.

Hverken ultrazoom, superzoom (som vi oppfatter som synonym) eller kompakt er klart definerte begreper, men her har vi brukt følgende kriterier:
• Minst 10x optisk zoom
• Objektivet trekkes inn i kamerahuset slik at kameraene kan lages relativt lommevennlige

I samme klasse er også Casio EX-H10 med 12MP og 10x optisk zoom, men det ble lansert mens testen pågikk og vi har ikke fått sett på dette. Både Fujfilm (S1000fd) og Sony (DSC-H20) har også modeller med lignende spesifikasjoner, men de er en del større siden objektivet (og grepet hos Fujifilm) stikker lenger ut og kameraet er mer klumpete.

I klassen med litt mindre zoom finnes det også interessante modeller. Ricoh har for eksempel CX1 med vel 7x zoom, spennende spesifikasjoner og ennå mer lommevennlig format. I tillegg finnes de ”voksne” ultrazoomene med 15-26x zoom, elektronisk søker og gjerne mer omfattende innstillingsmuligheter.

Gallerier

Vi har lagt ut bilder, til dels direkte sammenlignbare (tatt på sammetidspunkt med alle kameraene) i galleriet. Du finner galleriene her:

 

 

 

Samsung WB500

Panasonic Lumix DMC-TZ6

Canon PowerShot SX200 IS

Olympus µ-9000

Samsung WB500

Panasonic Lumix DMC-TZ6

Canon PowerShot SX200 IS

Olympus µ-9000

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen