Fire gode spill til iPhone og iPad

Disse spillene er det verdt å sjekke ut.

Gesundheit!

Type: iPhone, iPad
Sjanger: Gåteløsing
Pris: 7 kr (iPhone), 21 kr (iPad)
Utvikler: Konami
Utgiver: Konami
Kjøp her (iPhone) eller her (iPad)

Gesundheit!
Gesundheit!

Gesundheit! er en underlig liten sak som deiset ned i App Store med Konamis hjelp i forrige måned. Da hadde det vært under utvikling en god stund, først som et studentprosjekt, og deretter som et indiespill til PC før iOS-versjonen ble påbegynt. Dette verken ser, høres, eller kjennes som noe annet der ute.

Gjennomgangstemaet er snørr. Du styrer en grønn gris som har blitt utstøtt fra resten av flokken på grunn av en særdeles kraftig høysnue. En dag, da en av jentegrisene kommer bort til din grønne gris med et lommetørkle, ser det ut til at kjærligheten skal overvinne alt. Men så invaderer en gjeng nifse monstre på jakt etter grisekjøtt.

Her er det du kommer inn. Selv om monstrene er glad i svin, er de enda mer glad i de store, saftige busemennene dine. Faktisk liker de snørr så godt, at når de får en klatt i nærheten, glemmer de alt annet de holder på med og bare springer i den retningen så fort de kan. Jobben er da å nyse taktisk, slik at de havner oppi feller spredd rundt om på førti labyrintaktige brett.

Visuelt sett er Gesundheit! helt unikt, og definitivt gøy å spille også. Det gjelder iPad-versjonen, vel og merke. iPhone-skjermen er så liten at man ikke helt får den presisjonen man trenger til å komme seg gjennom de mer krevende brettene. Har du en iPad er HD-versjonen et must om du vil anskaffe deg dette spillet.

iPad: 8/10 – iPhone: 6/10

Les hele omtalen av Gesundheit! på Gamer.no

Mega Mall Story

Type: iPhone
Sjanger: Simulasjon
Pris: 28 kr
Utgiver: Kairosoft
Utvikler: Kairosoft
Kjøp her

Mega Mall Story
Mega Mall Story

I likhet med Kairosofts forrige iOS-lanseringer Pocket Academy og Tiny Tower, foregår Mega Mall Story i et rent todimensjonalt perspektiv. Du skal bygge et kjøpesenter opp og til siden, etasje for etasje, og fylle det med butikker og fasiliteter. Disse tiltrekker kunder, som kjøper ting i butikkene dine og gir deg mer penger til å utvide kjøpesenteret.

Dessverre er noe av magien borte hos Kairosoft. Jeg skal likevel ikke benekte at jeg hadde det gøy, og på mange måter er det kanskje den mest forseggjorte simulasjonen Kairosoft har utgitt.

iPhone: 7/10

Les hele omtalen av Mega Mall Story på Gamer.no

Anomaly Warzone Earth

Type: iPhone, iPad
Sjanger: Strategi
Pris: 14 kr (iPhone), 28 kr (iPad)
Utgiver: Chillingo
Utvikler: 11bit Studios
Kjøpes her (iPhone) eller her (iPad)

Anomaly Warzone Earth
Anomaly Warzone Earth

Anomaly har tidligere kommet ut til Steam og Mac, og fikk en velfortjent plass blant våre nedlastbare favorriter i juli. iPad-utgaven vi har sett nærmere på her, er langt billigere og minst like bra som PC-versjonen. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det er en av de beste iOS-utgivelsene overhodet.

"Omvendt tårnforsvar" er nøkkelbegrepet i Anomaly Warzone Earth. Scenarioet er at det har kommet en invasjon fra det ytre verdensrom, og de invaderende har satt opp tårn. Disse tårnene skal du rive ned med seks forskjellige enheter. Disse enhetene styrer du ikke aktivt, men planlegger ruten deres gjennom kartet, og ser dem i fugleperspektiv mens konvoien ruller/tråkker seg gjennom veien du har satt opp for den. Langs veien er det tårn, som har ulike styrker og svakheter som må tas hensyn til i den strategiske fasen av spillforløpet.

Dette er et av de sjeldne spillene der alt stemmer, og jeg har rett og slett ikke noe særlig å utsette på det. Dessverre fikk jeg ikke muligheten til å teste iPhone-versjonen, men etter det jeg har forstått er det en nesten like god opplevelse der. Det er utfordrende, rent teknisk fungerer det utmerket, grensesnittet er lett å forholde seg til og de mange brettene gir underholdning i timesvis. Anomaly Warzone Earth er rett og slett et must for alle som har en iOS-dings.

iPad: 9/10

Les hele omtalen av Anomaly Warzone Earth på Gamer.no

Avadon: The Black Fortress HD

Type: iPad
Sjanger: Rollespill
Pris: 70 kr
Utgiver: Spiderweb Software
Utvikler: Spiderweb Software
Kjøpes her

Avadon: The Black Fortress HD
Avadon: The Black Fortress HD

Avadon har fra før av kommet ut til Mac og blitt tilgjengelig i spillbutikken Steam, for de som er interessert i å spille det på PC. Du spiller en ung rekrutt som tjener fortet Avadon. Organisasjonen som holder hus der er et slags fantasy-Nato, en forsvarsallianse dannet av fem nasjoner som befinner seg i et usikkert politisk ekvilibrium. En rekke uforklarlige hendelser truer med å forstyrre balansen, og alliansen står i fare for å rakne. Dermed er det opp til deg å finne ut hvem eller hva som står bak.

Det mangler ikke på verken spilletid eller omfang her, men jeg savner frynser og utbroderinger. Avadon er, av naturlige årsaker, ikke i nærheten av den barokke innholdsrikdommen i rollespill laget av grupper med forfattere og designere. Hjernen bak spillet, Jeff Vogel, har nok gjort klokt forretningsmessig i å begrense utviklingsprosessen til seg selv og utflagget frilansarbeid, men den spartanske utformingen gjør at jeg ikke klarer å fordype meg i verdenen hans på samme måte som jeg gjør i for eksempel Biowares spill.

iPad: 7/10

Les hele omtalen av Avadon: The Black Fortress HD på Gamer.no

Les også: Anbefalte iPhone- og iPad-spill (uke 32)
Les også: Anbefalte iPhone- og iPad-spill (uke 31)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen