Fire A2DP-hodesett

I løpet av det siste året har standardene for trådløs overføring av lyd mellom ulike plattformer konvergert, og den samme teknologien er nå faktisk i bruk i både PC-er og mobiltelefoner. MP3-mobilene har blitt både billigere og flere, samtidig som de har fått mer lagringsplass.

Sentralt i denne utviklingen står A2DP, en protokoll som spesifiserer trådløs overføring av stereolyd via bluetooth-grensesnittet. Det som er nytt for A2DP-hodesett i forhold til tradisjonelle bluetooth-hodesett, er at de har svært meget god lydkvalitet ved musikkavspilling. A2DP-hodesettene har også egne betjeningsknapper, slik at de kan brukes til å betjene mediefunksjoner, i tillegg til samtalefunksjoner.

A2DP-hodesettene vi tester har alle en oppgitt rekkevidde på ca. 10 meter. Merk at mobiltelefoner godt kan støtte bluetooth, selv om de ikke støtter A2DP-protokollen.

Enda er utvalget av A2DP-hodesett ganske sparsommelig. Vi har testet fire av A2DP-hodesettene man får kjøpt i Norge. To av dem er løsninger fra tradisjonelle hodetelefonprodusenter, mens to selges som ekstrautstyr av mobilprodusenter. Uansett er A2DP en standard protokoll, slik at settene i teorien skal fungere uansett mobilmerke.

Hodesettene vi tester er som nevnt ikke bare begrenset til bruk med mobilen, de kan også kobles til PC-en. For operativsystemet ser A2DP-hodesettene rett og slett ut som et ekstra lydkort som man kan sende og motta lyd fra. Vi har også brukt hodesettene med WinAmp og Skype.

Takk til Netshop, Siemens og Samsung som lånte ut testeksemplarene.

Samsung SBH 100

Benq-Siemens HHB-750

Jabra BT620s

Plantronics Pulsar 590a

Samsung SBH 100

Benq-Siemens HHB-750

Jabra BT620s

Plantronics Pulsar 590a

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen