Finsk tekstmeldingsroman

Finsk tekstmeldingsroman

Romanen bærer tittelen ”De siste meldingene” og forteller historien om en oppdiktet leder som sier opp jobben, og reiser gjennom Europa og India. Eneste måten han holder kontakt med familie og venner på er via SMS.

Tusen meldinger
Meldingene og svarene hans – rundt 1000 til sammen – er listet opp i kronologisk rekkefølge. Romanen som er skrevet av er Hannu Luntiala er spekket med grammatikalske feil og forkorteleser som vanligvis kjennetegner tekstmeldinger.

Forteller mye
– Jeg tror at en tekstmelding i bunn og grunn kan fortelle mye mer om en person enn det man kanskje skulle tro i utgangspunktet, sier Luntiala, som også er sjef for et databaseselskap som samler opplysninger om folk som bor i Finland. Det skriver cellular-news.com, som refererer AP News.

Sari Havukainen, talskvinne for det finske forlaget Tammi, sier at de vurderer å oversette boka til flere språk.

Også statsministeren
Finnene som ivrig tar i bruk alle slags mobile dingser, har helhjertet akseptert SMS som et kommunikasjonsverktøy for selv de mest private temaer. Nylig skapte statsminister Matti Vanhanenen førstesideoppslag i tabloidavisene, etter at han angivelig skal ha gjort det slutt med kjæresten med en tekstmelding.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen