Finsk BitTorrent-nettsted raidet

Ifølge politiet hadde nettsiden over 10 000 brukere, stort sett bare finner, som lastet ned piratkopiert materiale. På nettsiden fant en så mye som 6 000 torrent-filer, som gav tilgang til både musikk, filmer og spill. Om de fire bakmennene blir dømt, kan de risikere opp til to år i fengsel, pluss å måtte betale erstatninger til firmaene som har opphavsretten til materialet som var fritt tilgjengelig på nettsidene.

Interpol var involvert i etterforskningen av denne nettsiden, og i dag annonserte MPAA (Movie Picture Association of America) at de kommer til å gå etter de som deler filer på BitTorrent-, eDonkey- og Direct Connect-nettverkene. For å kunne hente ned ting fra BitTorrent-nettverkene, er du nødt til å laste opp samtidig, siden nedlastingshastigheten er proporsjonal til opplastingshastigheten. Dette gjør at svært mange kan bli rammet av dette.

Finsk politi har samarbeidet med MPAA, men det er ikke klart i hvilken utstrekning MPAA hadde noe med denne razziaen å gjøre. Det er likevel sannsynlig at vi vil se flere razziaer mot europeiske fildelere i nærmeste fremtid.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen