Finner vennene dine

Firmaet Bricenter har utviklet Meeting Point, som er et program for mobiltelefoner og PDA-er, som skal gjøre det lettere å finne hverandre der hvor det er mye folk samlet på et sted. For eksempel på en pub eller den eneste søndagsåpne butikken der du bor.

Programmet kommuniserer med andre telefoner eller håndholdte via Blåtann, noe som betyr at de man skal "finne" må befinne seg innenfor en radius på ti meter. Det kreves også at både sender og mottaker har installert programmet, og at dette kjører på telefonen.

For å sende beskjeder velger man enkelt og greit en forhåndsavtalt kanal, skriver inn budskapet, og trykker på "search". Mottakeren vil da få opp meldingen på sin telefon eller PDA etter få sekunder.

Beskjedene har en begrenset kapasitet på et par setninger, ettersom programmet kun er ment for å gjøre det å lettere finne hverandre. Snakke kan man gjøre etterpå.

Når telefoner etter hvert får lengre Blåtann-rekkevidde vil slike programmer som Meeting-Point være meget anvendelige. Foreløpig vil nok de fleste allikevel benytte seg av vanlige tekstmeldinger.

De som måtte være interessert i å prøve programmet kan laste det ned gratis på Bricenters hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen