Finner slettede meldinger

Logicube viser nå frem oppfinnelsen CellDEK, en maskin som er i stand til å lese av all informasjon i en mobiltelefon eller PDA på få minutter.

Maskinen er først og fremst tiltenkt etterforskere, som kan ta den med seg når de skal undersøke et åsted. Dermed kan eventuelle mobiltelefoner tømmes for informasjon på stedet. Den vanlige metoden er å levere inn telefonen på et laboratorium, der det kan ta flere dager før informasjonen er tappet.

CellDEK kan ikke bare lese av all data som er lagret i telefonen, den kan også finne frem slettede meldinger som har vært lagret på SIM-kortet. Dermed er kriminelle ikke trygge selv om de har slettet trusselmeldingen som ble sendt tidligere på dagen.

Maskinen har en trykkfølsom skjerm, som viser telefonmodellene sortert etter merke. Når du trykker på bildet av den telefonen du har funnet, begynner en av de 40 USB-pluggene i lokket å lyse. Dette er den som passer til telefonen.

Maskinen er i stand til å hente informasjon fra 160 av de mest populære mobiltelefonene og PDA-ene på markedet i dag, og i lokket finner du ikke mindre enn 40 forskjellige adaptere for å koble til telefonene. I tillegg finner du infrarød port og blåtannstøtte.

Hvis du av en eller annen grunn skulle trenge en CellDEK til privat bruk må du bla opp $20 000, som tilsvarer rundt 130 000 kroner.

(Kilder: I4U, Logicube)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen