Finner savnede barn

Bilde - Savnet barn ;)

I byen Jeonju i Sør-Korea ble det første barnet funnet ved hjelp av en mobil-tjeneste. Da var tjenesten kun 100 dager gammel.

Den nye tjenesten skal gjøre det enklere å finne savnede barn. Tjenesten ble startet av SK Telecom i samarbeid med National Police Agency den 14. mai. Eet bilde av det savnede barnet blir sendt til alle som står på mottaks-listen, og bor i nærheten av stedet der vedkommende skal ha forsvunnet.

Den bare 100 dager gamle tjenesten har allerede ført til at et savnet barn ble funnet i god behold. Det heldige barnet var denne gangen Ms. Pak, en jente på 14 år. Hun hadde vært på kino sammen med sin mor, men forlot kinoen midt under filmen fordi filmen ble for kjedelig. På veien hjem skal jenta ha gått seg vill.

Hendelsen ble raportert til politiet. Et bilde av jenta ble sendt ut til 700 000 brukere av denne tjenesten, inkludert politikonstabler, forrige fredag.

En arbeider på et sykehus fant ut at bildet hun fikk tilsendt til mobiltelefonen lignet på en uidentifisert jente som var under beskyttelse av sykehuset. Hun informerte politiet om dette, og jenta fikk dermed møte foreldrene søndag, altså to dager etter hun gikk seg vill.

Av 15 millioner mennesker registrert med SK Telecom aksepterte 6,3 millioner å motta beskjed gjeldende søk av savnede barn. En annen sør-koreansk mobil-operatør, KTF, planlegger også et lignende tiltak.

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen