Finner dette veien til Photoshop CS5?

Nettsiden Techradar.com har vært til stede på et arrangement hvor Adobe presenterte nye funksjoner de har hatt i ermet, og selv om Adobe nekter plent å bekrefte at dette er ting som finner veien til neste versjon av Photoshop, er det likevel nærliggende å anta at så vil skje.

Det dreier seg først og fremst om en ny og forbedret healing-brush-lignende funksjon som skal kunne benyttes til å redigere bort forstyrrende elementer i et fotografi. Skilt, høyspentledninger og malplasserte trær blir nevnt som eksempler, og i følge nettstedets utsendte medarbeider skal det fungere sånn noenlunde bra. Adobe kaller teknikken "intelligent hole filling" og den skal visstnok være i stand til å lete etter og plukke fra omkringliggende områder som passer, i stedet for den noe mer begrensede automatikken som dagens utgave har. Adobe påstår visstnok at teknikken skal være 20 til 100 ganger så rask som eksisterende funksjoner i andre program som kan gjøre lignende ting.

I tillegg har Adobe vist frem en realistisk malepensel for digitalt bruk. Man skal se en representasjon av en flat pensel i skjermens hjørne, og om man benytter et tegnebrett med penn, som mange gjør, skal man kunne variere penselstrøkenes bredde ved å rotere penselen. Funksjonen skal også kunne simulere ekte maling, som er flytende og vil renne sammen eller utover i varierende grad. I følge Adobe har de analysert malingens egenskaper i våt form, samt hvordan kjemikaliene den består av oppfører seg i den virkelige verden, for så å simulere hvordan den blandes og tørker, slik at man kan vise et realistisk resultat.

Adobe understreker at dette bare er for å vise hva slags funksjoner de for tiden arbeider med, og at det ikke er noen garanti for at dette finner veien til neste versjon av Photoshop. Vi anser det likevel som langt fra usannsynlig at dette i en eller annen form vil dukke opp i Photoshop CS5. Adobe har tidligere vist at de ikke nødvendigvis trenger lang tid for å få nye teknikker og funksjoner implementert i Photoshop.

Hele artikkelen i techradar.com kan du lese her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen