Finner bevis i mobiltelefoner

Fra tidligere har vi sett hvordan det norske selskapet Ibas har funnet igjen slettede SMS-meldinger i forbindelse med  Knutby-saken i Sverige, og selskapet regnes som et av de fremste i verden pÃ¥ rekonstruksjon av data og sikring av elektroniske bevis.

Nå får de imidlertid konkurranse fra Vogon International, som hevder de har utviklet sine egne metoder for slik analyse.

Vogon vil selge sine tjenester til advokater, etterforskere og politi, men ser også et marked for bedrifter der de ansatte bruker mobiltelefoner som eies av arbeidsgiver. Vogon vil ikke bare sikre de tekniske bevisene fra mobiltelefoner og SIM-kort, men tilbyr samtidig analyse av samtaler.

- Sammenlignet med andre typer elektronisk bevismateriale er gransking av beviser fra mobiltelefoner ennå i sin barndom. Mobiltelefoner benytter i stor grad proprietære operativsystemer, og felles standarder er ikke innen rekkevidde. Beviser fra mobiltelefoner har derfor sjelden vært gode nok til bruk i en rettssak, sier dataetterforsker Rick Yeomans i Vogon til Bobsguide.com.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen