Finn sikkerhetskamera med Google


Fra sikkerhetskameraet til et amerikansk universitet. Klikk på bildet!

Selv om mange slike nettverksbaserte sikkerhetskameraer har en funksjon som lar eierne passordbeskytte kameraene, er det svært få av de Google finner som krever en eller annen form for passord. Tilgangen til kameraene ligger rett og slett åpent på nettet.

I løpet av søndag ettermiddag kunne vi i Programmer.no overvåke en enslig student som satt på datarommet på et universitet i Texas, USA. Bildet ovenfor er fra et annet sikkerhetskamera på samme universitetet. Vi kunne også overvåke konstruksjonen av det nye biblioteket i Minneapolis. Vi fant også et lysrør som var i ustand ved Geneseo, det statsdrevne universitetet i New York, og vurderte å ringe dem og gi beskjed, men fant ut at dette sikkert ikke var en spesielt god idè, med tanke på risikoen for å bli saksøkt.

Ved å ikke sikre nettverksbaserte sikkerhetskameraer, kan de lett bli brukt mot bedriften som eier det. Om potensielle innbruddstyver har tilgang til sikkerhetskameraene til en bedrift, kan de lett overvåke og loggføre vaktholdet i denne bedriften.

Og søkestrengene du må gi Google er ikke spesielt vanskelige. Følgende er en liste over søkestrenger vi vet fungerer. Disse søkestrengene finner kameraer produsert av Axim og Panasonic, og noen av kameraene lar deg vri på kameraet slik du vil. Mange av kameraene har en oppdateringsfrekvens på 2 bilder i sekundet, noe som er nok til at du får med deg det aller meste som skjer.

  • inurl:"axis-cgi/mjpg"
  • inurl:"view/index.shtml"
  • inurl:"ViewerFrame?Mode="
  • inurl:"MultiCameraFrame?Mode="

Ved å benytte seg av de rette verktøyene kan man i mange tilfeller finne ut hva det er man ser på, ved å benytte seg av omvendt DNS og geografisk oppslag av IP-adresse. I noen tilfeller er kameraene gitt navn som gjør det lett å identifisere hva man ser på.

Kameratyper fra både Panasonic og Axim har passordfunksjoner, men disse er såvidt Programmer.no kjenner til ikke slått på fra fabrikken. Kameraene har også funksjoner som kan stenge ute alle som ikke har en viss IP-adresse. Programmer.no forventer at passordfunksjonen på kameraene kommer til å bli slått på som standard i nærmeste fremtid.

Kilder: The Register, BoingBoing.net, Google

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen