Finn P-plass med mobilen din

For to år siden startet byen San Francisco et prøveprosjekt som gikk ut på å sette opp sensorer på 6 000 parkeringsplasser. Hensikten var at man via SMS-varsling skulle få rede på om det var noen ledige plasser i nærheten. Hvorvidt akkurat det prosjektet har blitt en suksess vites ikke.

Nå har imidlertid Google utviklet en app til Android som i utgangspunktet vil gjøre samme nytten - forutsatt at du og dine med-Android-brukere er flittige til å markere ledige og opptatte parkeringsplasser. Er du barmhjertig av natur kan du dessuten fylle på karmakontoen - bokstavelig talt - via Google Open Spot.

De aller fleste bilister opplever fra tid til annen å bli kjørende rundt og tråle kvartalene på leting etter en P-plass. Bruker du Googles nye applikasjon er meningen at du skal kunne se på kartet hvor en annen Android-bruker har markert at det er ledig. Tar du plassen bør du så markere at plassen er opptatt, og det samme når du kjører av gårde igjen. Da vil du få et såkalt Karma Point.

Det er imidlertid visse ulemper ved Google Open Spot. Naturligvis er det ingen garanti at brukerne er flittige med å markere om en parkeringsplass er ledig eller opptatt, for ikke å snakke om alle ikke-Android-brukere som også vil kapre til seg parkeringsplasser.

Videre melder Engadget.com - som har prøvd tjenesten - at det med fordel burde vært mulig å opplyse om hvorvidt P-plassen er gratis eller mot betaling, hvorvidt det er veiarbeid, oversvømmelse eller lignende og ikke minst om plassen har restriksjoner - for eksempel kun én times parkering.

Samme nettsted påpeker derimot at det er meget positivt at nettopp Google tar initiativ til en slik type tjeneste, på grunn av den potensielt enorme brukermassen. Med mange brukere vil nemlig et slikt system kanskje fungere, og det kommer heller ikke som noen overraskelse på oss om du også kan bruke Open Spot på mobiler med andre OS enn Android etter hvert.

Foreløpig er riktignok tjenesten kun tilgjengelig i Nederland, USA og Canada, ifølge Google selv. Når den kommer til Norge vil du trenge Android OS v. 2.0 eller høyere, men applikasjonen skal være gratis å laste ned i Android Market.

LES OGSÅ: Ingen vet når Android Market åpnes

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen