Finn en blåtann-venn

Med Nokia-Sensor kan du komme i kontakt med andre mennesker ved hjelp av blåtann. Programmet som er laget for Series 60-telefoner fra Nokia skal gjøre det mulig å søke etter og finne nye venner med liknende interesser, samt gi automatisk varsling når kjente og kjære er i nærheten.

Finn og les andres profiler
Før man kan starte jakten på nye bekjentskaper må man sette opp en personlig hjemmeside på mobiltelefonen. Denne siden inneholder blant annet en profil med informasjon om deg selv, en gjestebok samt fildelingsmuligheter hvor man kan dele for eksempel musikk eller bilder.

Programmet skanner kontinuerlig etter andre mobiltelefoner med Nokia-Sensor via blåtann-teknologi. Så snart programmet finner en telefon får man tilgang til å lese profilen til eieren. Man kan også legge igjen en liten hilsen i gjesteboka om man skulle ønske det.

Nokia-Sensor kan også søke etter mennesker med interesser som matcher dine egne. Skulle disse befinne seg i umiddelbar nærhet vil programmet gi deg beskjed. Det følger også med en egen popularitetsmåler som viser statistikk over hvor mange som har vært innom og kikket på profilen din.

En annen smart egenskap er en såkalt buddy-alert funksjon, som gjør det mulig å få et varsel når noen du kjenner er i området. Blåtann har en begrensning på ti meters rekkevidde så her er det ikke snakk om de store avstandene, men funksjonen kan være kjekk om man skal finne noen i en stor folkemengde.

Selve konseptet med å bruke blåtann som en møteplass for å bringe mennesker sammen ble trolig utviklet ved Massachusets Institute of Technology for omtrent ett år siden. Siden den gang har det dukket opp flere ulike løsninger hvor man kan treffe likesinnede over blåtann.

Om tjenesten skulle vise seg å slå an kan man kanskje engang i fremtiden fortelle barnebarna at bestemor og bestefar møttes via blåtann.

Nokia-Sensor er gratis og kan lastes ned her.

Mobiltelefonene som støttes er foreløpig modellene 3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682 og 7610.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen